Dracula (C.A. Luer)  
     

 

kijk hier voor,
nieuwe updates:
16 april 2017

contact:
mail

 

Lijst van hybriden

 

Tentoonstellingen:

 

Dracula's zijn planten welke uitsluitend voorkomen in Midden en Zuid-Amerika
In totaal zijn er 135 verschillende soorten en natuurlijke hybriden (eind 2013).
Hiervan komen er 9 voor in Midden Amerika, Mexico – Nicaragua – Costa Rica en Panama, de overige in Zuid Amerika, te weten 75 in Colombia, 55 in Ecuador en 6 in Peru.

De planten groeien over het algemeen tussen de 1500 en de 2300 meter hoogte, sommige groeien lager tot 300 meter, maar enkele groeien boven de 2300 meter. De planten groeien alle in de schaduw van de boom en krijgen nagenoeg nooit zon. In de natuur groeien de planten vaak in de z.g. mik van een boom, waar zich veel humus verzamelt en waar over het algemeen ook veel mos groeit.
Hierdoor zijn de wortels van de planten altijd vochtig (niet nat), omdat het mengsel waarin zij groeien zeer luchtig is. Op de plaats waar zij groeien is er ook altijd een zeer hoge luchtvochtigheid.

Elk jaar worden nieuwe species van Dracula gevonden,
in de afgelopen jaren zijn er nieuwe soorten gevonden in
Colombia, Costa Rica, Ecuador, Panama and Peru.

Speciale dank aan hen die mij hebben geholpen om deze mooie site te maken, door foto's ter beschikking te stellen voor gebruik op deze site: Art Vogel, Jacob Taekema, Marlene Versin, Patrick Cloes, Rogier van Vugt, Thomas Ditlevsen, Egon Krogsgaard, Lynn O'Shaughnessy, Ecuagenera (Alex Portilla), Mundiflora (Magali Portilla Andrade), Alfonso Doucette
   

Ter ere van de Goeroe, Carlyle A. Luer,
rechts boven Dracula carluerii (J. Hermans &
P.J. Cribb)

     
    Speciale dank aan Stig Dalström and Alfonso Doucette,
voor hun hulp bij het updaten van de namen en het determineren van diverse planten.